Grøn inspiration

Viden og inspiration der hjælper dig til at gøre op med køb-og-smid-væk-samfundet

Guides til vedligeholdelse af dine produkter

Ville du udskifte din partner efter det første skænderi, eller prøver du at opklare og rette op på situationen? Du skal lægge lidt arbejde, tålmodighed og hjerte i ethvert forhold. Det samme gælder for de ting du ejer. Giv dem noget kærlighed. Brug dem smart. Pas på dem. Det vil spare din pengepung og planeten, samt give mere værdi til produkterne.

Vi i Make It Good Again teamet har, i samarbejdet med nogle af vores reparatører, forberedt en række artikler om, hvordan du kan forlænge levetiden på produkter, vi (ofte) skifter ud for tidligt. Her finder du råd om forsvarligt brug, rengøring, vedligeholdelse og mindre reparationer af husholdningsapparater, hi-fi, TV, biler, tøj, sko, sportsudstyr, musikinstrumenter og meget mere.

Lad os sammen gøre op med køb-og-smid-væk-samfundet.

Sørg for at din smartphone ikke taber hastighed

Udgivet den 13. januar 2021.

Forlæng levetiden på din vaskemaskine

Udgivet den 20. januar 2021.

Beskyt dine højtalere mod skader

Udkommer den 27. januar.

Danskernes reparationsvaner 2020

Vi har i foråret 2020 indsamlet besvarelser fra en række danskere angående deres reparationsvaner. Vi har samlet besvarelserne i en visuel rapport. Af rapporten fremgår det blandt andet at danskerne går op i at leve bæredygtigt i deres hverdag, og langt de fleste forbinder også reparationer med bæredygtighed. Alligevel har hver anden dansker over de sidste 12 måneder valgt at lade være med at reparere noget, de overvejede.

Den største årsag til at folk ikke vælger at reparere, er hvis prisen på reparation ikke er billig nok i forhold til at købe nyt. Hvorvidt man går op i at leve bæredygtigt i sin hverdag, virker ikke til at have en indflydelse på, hvor meget man får repareret.

Se fuld rapport